Ålandsbanken Tammerfors

Ensimmäiset mielikuvat Tampereesta ovat monille huvipuisto Särkänniemi ja jääkiekkoseurat Ilves sekä Tappara. Tampere on kuitenkin paljon muutakin. Suotta ei kaupunki ole tutkimusten mukaan Suomen halutuin opiskelijakaupunki ja suosituin muuttokohde. Ålandsbankenin Tampereen konttori on palvellut alueen asiakkaita jo 24 vuotta.

Tampereen konttorissa on palveltu asiakkaita jo neljän sukupolven ajan

Tampere on heti Helsingin jälkeen Suomen toiseksi suurin kasvukeskus ja väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kaupunki. Näsijärvi, Tammerkoski ja vanhat punatiiliset tehdasrakennukset puistoineen ovat yksi syy kaupungin viihtyisyyteen.

Jos Tampereen Private Banker Kari-Pekka Tarkolta kysyy kaupungin vetovoiman salaisuutta, tulee vastaus nopeasti.

– Tampere on juuri sopivan kokoinen kaupunki, ei suurkaupunki, mutta kuitenkin riittävän iso. Olen asunut koko ikäni täällä ja erityisesti kaupungissa viehättää monipuolisuus sekä keskeinen sijainti, Tarko vahvistaa.

Ei ole sattumaa, että Tampere on vuodesta toiseen Suomen toivotuin asuinpaikka, halutuin opiskelukaupunki ja suosituin matkailukohde. Tampere on muuttovoittoinen yliopisto- ja kulttuurikaupunki sekä historiallisesti Suomen ensimmäinen teollisuuskaupunki.

Konttoritoimintaa 24 vuotta

Tampereen konttori aloitti toimintansa vuonna 1995. Alkuun konttorilla oli viisi työntekijää ja tänä päivänä henkilöstöä on jo 13. Konttorin alkutaipaleella pankkikriisin aikaan tärkeimmät palvelut liittyivät asiakkaiden perustarpeisiin, kuten asuntolainoihin. Konttorin toiminta-aikana Suomi on kokenut suuren muutoksen ja digitaalinen murros näkyy myös pankkikonttoreissa.

– Jos alussa pankkiasiakirjoja naputeltiin kirjoituskoneella, nykyään iso osa asioista hoituu sähköisesti eikä perinteisiä allekirjoituksia paperille välttämättä edes tarvita, Tarko kertoo.

Vaikka muutos on ollut hurja, Ålansdsbankenilla yhteyttä asiakkaisiin ei ole unohdettu. Pankki uskoo henkilökohtaiseen palveluun ja että sen merkitys asiakkaille ei suinkaan ole kadonnut digitaalisessa maailmassa.

– Asiakas valitsee itse mitä kanavaa käyttää ja digitaalisten kanavien tulisi tukea henkilökohtaista palvelua, ei korvata sitä, Tarko täsmentää.

Yksi Tampereen konttorin vahvuuksista on äärimmäisen osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Henkilöstössä on pieni vaihtuvuus, mikä mahdollistaa pitkät asiakassuhteet samojen asiakasvastaavien kanssa.

Kesällä 2017 konttori muutti uusiin tiloihin Stockmannin rakennukseen, johon on esteetön sisäänkäynti ja kulku.

– Tampereen sijainti on optimaalinen. Helsinki on reilun tunnin päässä ja konttori pystyy palvelemaan asiakkaita laajalla alueella sekä moneen suuntaan.

Tänä päivänä huomattava osa palveluista konttorilla keskittyy säästämiseen ja sijoittamiseen. Kaikilla Premium- ja Private Banking -asiakkailla on oma asiakasvastaava, joka on tavoitettavissa suoralla puhelinnumerolla, sähköpostilla tai Internetkonttorin ja Mobiilipankin kautta.

– Vakituisia asiakkaita on jo neljässä polvessa. Asiakaspiirimme on läpileikkaus Tampereesta. Asiakkaillamme on taloudellista liikkumavaraa ja olemme varainhoidossa täyden palvelun pankki.

Paljon kasvuyrityksiä

Tampereen konttorin toiminta-alueena on koko Pirkanmaan talousalue. Alueelle on syntynyt pieniä vahvoja kasvukeskuksia, kuten Pirkkala, Nokia, Lempäälä ja Kangasala.

– Alueelta löytyy myös paljon pieniä kasvuyrityksiä ja konepajateollisuuteen liittyvää alihankintaa. Monilla isoilla pörssiyhtiöillä kuten Metsolla, Nokialla ja AlmaMedialla löytyy isot toimipisteet kaupungissa, Tarko pohtii.

Tampereen keskusta sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven välisellä kannaksella. Kaupungin läpi virtaa Tammerkoski, jonka rannalle perustettiin Suomen ensimmäinen paperitehdas vuonna 1783. Tekstiiliteollisuuden edelläkävijä Finlayson taas syntyi vuonna 1820 ja sen tehtaalla syttyi Pohjoismaiden ensimmäinen sähkölamppu vuonna 1882. Tänä päivänä punatiiliset tehdasrakennukset on kunnostettu ja ne toimivat konttori-, näyttely- ja liiketiloina.

Tampereen asuntomarkkinat kasvussa

Joitakin Tampereen vanhoja tehdasrakennuksia on saneerattu asuinkäyttöön, kuten Emil Aaltosen vanha kenkätehdas keskustassa ja Pyynikin Trikoon voimalaitos. Tampereen asuntomarkkinoilla on lisäksi paljon uudisrakentamista. Uusien kasvavien asuinalueiden lisäksi keskustaa pyritään rakentamaan ylöspäin.

Pellervon taloustutkimuksen ennusteen mukaan asuntojen hinnat nousevat nopeimmin pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, yli kolmen prosentin tahtia. Kaupungistuminen myös repii asuntomarkkinoita kahtia. Asuntojen hinnoissa näkyy, että Tampereella halutaan asua keskusta-alueilla, vaikka työpaikka sijaitsisi keskustan ulkopuolella.

Private Banking Tampereella

Ålandsbankenin Tampereen konttorissa on vahvistettu entisestään asiakkaille tarjottavia kokonaisvaltaisia Private Banking -palveluja. Private Banking -palvelu varmistaa, että asiakkaan varallisuus sijoitetaan tuottavasti ja verotehokkaasti.

Sijoitustoiminta Ålandsbankenissa perustuu pitkään kokemukseen ja kykyyn löytää uusia ratkaisuja. Kokonaisvaltainen varallisuudenhoito kattaa esimerkiksi sijoitus- ja rahoitusratkaisut, vero- ja perhejuridisen neuvonnan sekä vakuutusvaihtoehdot.

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 1/2019 (julkaistu 07.08.2019)
Teksti: Tarja Vilén / Kuva: Jetro Stavén

Ålandsbanken Tampere

  • Osoite: Hämeenkatu 4, 6. krs
  • 33100 Tampere
  • +358 (0)204 293 200
  • tampere@alandsbanken.fi
  • Aukioloajat: ma–pe 10.00–16.30

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!