04 kesäkuuta 2019
Suomi

Nyt kaikki korttimme ovat Itämerikortteja

banktjanster kort-och-betalningar

Itämerikortti on nyt kaikkien asiakkaidemme saatavilla. Ålandsbankenin asiakkaana saat Itämerikortin kun nykyisen korttisi voimassaoloaika lakkaa. Itämerikortti vastaa ominaisuuksiltaan nykyistä korttiasi ja sen lisäksi uudet Itämerikorttimme sisältävät lähimaksutoiminnon. Kortti on valmistettu ympäristöystävällisestä materiaalista ja kortin ulkonäkö on suunniteltu muistuttamaan ympäristön kannalta paremmista valinnoista arjessa.

Itämerikortti – ainutlaatuinen kortti ympäristötietoiselle

Voimme varmasti yhteen ääneen todeta, että meidän jokaisen on toimittava päästöjen vähentämiseksi ja kiihtyvän kehityksen pysäyttämiseksi. Siitä huolimatta voi olla haastavaa perehtyä asiaan ja ymmärtää, mitkä omista kulutustottumuksista aiheuttaa suurimman hiilijalanjäljen ja mitä asian eteen voi tehdä.

Kaikki Itämerikorttimme ovat yhdistetty hiilijalanjälkeä mittaavaan laskentajärjestelmään, Åland Indexiin, joka laskee ostosten hiilijalanjäljen ostopaikan toimialan perusteella (esimerkiksi huoltoasema, vaatekauppa). Näin ollen saat mahdollisuuden seurata kuinka paljon juuri sinun kulutuksesi vaikuttaa ympäristöön korttiostostesi hiilijalanjäljen perusteella.

Internetkonttorissa ja Mobiilipankissa esitetään arvio hiilijalanjäljestäsi, mikä auttaa sinua ymmärtämään omien ostostesi ympäristövaikutus. Ymmärrys luo edellytykset muutokseen omassa arjessa. Tämän perusteella voit halutessa lahjoittaa rahaa ympäristöhankkeille ja siten vaikuttaa kestävämpään maailmaan. Annamme myös käytännön vinkkejä kuinka omaa kulutuskäyttäytymistä voi muuttaa hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Jos jokainen auttaisi

– Monella meistä on läheinen suhde Itämereen. Emme voi enää sulkea silmiämme ympäristöongelmien vaikutukselta mereen. Meille Ålandsbankenilla on selvää, että pitääksemme huolta asiakkaistamme, meidän täytyy myös huolehtia ympäröivästä maailmasta. Haluamme kantaa vastuumme edesauttaaksemme kestävää kehitystä sekä taloudellisesti, sosiaalisesti että ympäristön kannalta, sanoo Anne-Maria Salonius, Ålandsbankenin Suomen liiketoiminta-alueen johtaja.

Asiakkaanamme sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua yhteiseen ympäristötyöhön, joka on tänä päivänä entistä tärkeämpää. Itämerikortin ja Åland Indexin avulla tämä on myös erittäin helppoa ja käytännöllistä.

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 1/2019 (julkaistu 04.06.2019)
Teksti: Therese Pettersson/Crista Tammela

Nyt voit vaihtaa korttisi maksutta

31.7.2019 asti voit maksutta vaihtaa nykyisen korttisi uuteen Itämerikorttiin. Teet sen itse Internetkonttorin kautta tai ottamalla yhteyttä asiakasvastaavaasi.Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!